Skip links

2021 година

МИСЛИ НАТАТЪК!

Каква беше нашата 2021 година?

2021 година беше динамична, пандемична, изборна. Но отново – за устойчивите организации тя е протекла, както при нас – с много работа и вълнуващи проекти.

ПРОЕКТИ

 1. Годината ни започна с форума за иновации Innovation Explorer 2021 на 25.02.2021 г. в София Ивент Център в хибриден формат. Излъчвахме наживо във Фейсбук и Youtube и ако сте пропуснали, можете да гледате 8 часовото видео ТУК. Достигнахме до над 2,400 гледания през двете платформи.

 1. Веднага след форума стартира кохорта 3/2021 в Innovation Starter Accelerator, която организирахме в партньорство със Софийска вода АД, част от Веолия, като част от 5 годишния ни меморандум за дългосрочно сътрудничество. Възможност за финансиране в нея спечели технологичната компания със сателитна технология SatGeo.

 1. На 4 и 5 юни се проведе 8-то поредно издание на проекта ни за студенти от цялата страна „Академия за иновации„. Наградата за трета поредна година грабна екип студенти от Американския университет в Благоевград – екип Vendy+

 1. Лятото започна и проектът ни за климатичен акселератор в партньорство с две румънски организации и с финансиране от EIT Climate-KIC, повече за 14-те компании финалисти и всички етапи, и емоции покрай него може да проследите ТУК.

 1. Успоредно с това, за поредна година бяхме партньор и ко-организатор на Gabrovo Innovation Camp 2021. Този път, форматът беше хакатон за зелени идеи под надслов #ЗеленоГаброво
 2. Обучения и консултантски проекти – успяхме да проведем 56 полудневни виртуални обучения за нашите клиенти и работихме по 3 впечатляващи проекти за иновации, резултатите, от които ще сме готови да ви представим догодина.

Новини

 • Новините ни за 2022 година започват с приемането ни в консорциума за иновации от 32 държави PanEuropa, финансиран от EIT, в партньорство с който смятаме да надградим своята дейност на наднационално ниво.
 • Приемането ни в сдружението Регионален иновационен център „Амбициозно Габрово“ с амбицията да инвестираме в дигитални и иновационни умения на общността.
 • Издаване на първата ни книга за иновации в България под надслов „Иновации за всички. Мисли нататък!“
 • Стартирането на кохорта 6/2021 в Innovation Starter Accelerator и отново Innovation Explorer 2022, който ще прескочи 50 години напред, за да погледнем напред в бъдещето смело, отговорно и устойчиво!
 • За пръв път ще наградим иновационното поведение на общините у нас, като започваме с общини „Чавдар“, „Смядово“, „Дългопол“, които доказват, че с добри мисли, задружни усилия и амбициозен лидер няма невъзможни неща в България и малките населени места могат да бъдат магнит за промени и извор на вдъхновение и качество на живот.

Желаем Ви радостно посрещане на Новата година, чудеса, здраве и късмет!

 

 

+