Skip links

2020 година

ГОДИНА НА ПАНДЕМИЯ, РЕЦЕСИЯ, ПРОТЕСТИ И ИНОВАЦИИ

Каква беше нашата 2020-та година?

Кризите показват истинската стойност на организациите и смело можем да кажем, че Innovation Starter доказа стойността си по най-добрия възможен начин. Още по-важно, доказа, че знанието и инвестициите в иновации се отплащат трикратно. Гарантират устойчивост, гъвкавост, скорост на реакцията и креативност в трудните времена.

Innovation Explorer 2020 беше пощаден, както от пандемията, така и от извънредното положение и премина чудесно, като ни зареди с ентусиазъм, музика и знание.

Веднага след него обявихме старта на акселераторската ни програма Innovation Starter Accelerator и приехме първата кохорота компании. Те започнаха обучението си виртуално, а през юни месец приключиха наживо. Инвестирахме в 4 от тях: компанията за протеинови изделия Cardinal Bites, облеклата с национална шевица и модерен дух Носия, дигиталния инструмент за програми за лоялност Cintelly, роботиката за деца EduBots. Две компании получиха награди в размер, съответно 10 000 лв. за първо място в Gabrovo Innovation Camp 2020, Kelvin Health и 5 000 лв. за HealthIt, като един от двамата победители в Академия за иновации 2020. От втората кохорта в акселератора обявихме 3 компании, които ще получат дялова инвестиция, като през януари ще обявим подробности.

По традиция, в първите дни на юни се проведе и Академия за иновации 2020, като този път имахме отличени 5 отбора, два на първо място, един на второ и два на трето място. Проследихме внимателно през годината тяхното развитие и подкрепихме 3 от 5-те да продължат нататък с развитието на своята бизнес идея.

Есента започна обучението на втората кохорта на Innovation Starter Accelerator, които завършиха през декември, започвайки наживо и приключвайки виртуално.

Между основните ни проекти, както винаги имаше много успоредни обучения, консултантски проекти и събития, на които партнирахме, като Gabrovo Innovation Camp 2020, Female Founders Global Community Forum 2020 и др.

Партньори 2020-2025

Пожелаваме ви след турбулентната 2020, 2021 г. да ви донесе много щастие на чист въздух, вдъхновение за промяна и надеждата да позиционираме България сред най-иновативните страни в света в идните 10 години. Разбира се, ще се видим на 25-ти февруари, реално и виртуално, на Innovation Explorer 2021, в компанията на най-изтъкнатите български журналисти и международни лектори от 14 държави.

Желаем Ви топли, уютни, благи Коледни празнични дни и весело посрещане на Новата година! Нека е смела, иновативна и по-добра!

Екипът на Иновейшън Стартър

+