Skip links

Каква беше за нас 2017 година?

Ключовата дума за 2017 година за нас със сигурност беше “събитийна”. Проектите и събитията изместиха фокуса от обучения за бизнеса, за сметка на нарастващото ни усилие, насочено към академичното образование по иновации у нас. D.house “застана” по средата между Софтуерния университет и Work&Share, с което успяхме да обединим усилия с техните екипи, по проектите, които са ни важни.

Една от важните промени, които настъпиха за нас – са повечето участия в събития и обучения извън България, които започнахме да поемаме – в Барселона, Москва, Осло, Амстердам и Дилижан. А те доведоха и до ключово развитие на партньорствата на Innovation Explorer с три от най-големите организации и конференции в областта на иновациите в света, като Innovation Forum Barcelona, Business Innovation Forum Armenia, Innovation Norway и др.

Ето я и равносметката за 2017 година:

3 СЪБИТИЯ, ПО-ФОКУСИРАНИ И С УДВОЕНА АУДИТОРИЯ

 • Innovation Explorer 2017 – бизнес форумът ни за иновации, вече се посещава от хилядна аудитория;
 • Академия за иновации 2017 – вече се организира с подкрепата на 7 университета и 40 партньори, като през 2017 г. спечели и грамота от Министерство на икономиката, за проект, инвестиращ в развиването на предприемачески умения у студенти в България; а през 2018 г. планираме да разширим проекта в партньорство с “Обединени идеи за България” и техния проект за студенти “Идеите”.
 • Поредицата Dutch Innovation Café (Smart Cities Series 2017) – серия от 3 събития, посветени на умните градове, в партньорство с Посолството на Кралство Нидерландия в България, която засегна болезнени за столичани проблеми, предлагайки умни решения за иновации в градска среда, взаимствани от най-иновативната столица в Европа, Амстердам, според ЕК за 2017 г.

ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ

Намалихме броя на обучения за бизнеса, за сметка на усилието ни да предложим цялостно решение за академичния сектор и така се появиха:

 • Магистратурата “Иновационен диалог” – Първата цялостна магистърска програма по иновации у нас, която реализираме в партньорство с ВУЗФ. В първия випуск обучаваме 15 студенти, редовно и дистанционно обучение.
 • Партньорство със Софтуерния университет за интегриране на обученията ни по иновации в техните дисциплини.

КАКВО ПРЕДСТОИ В ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2018 г?

 • Тестваме бюлетин за иновации и повече за него може да научите ТУК;
 • Новият ни проект WEB REPORT, който непременно трябва да следите;
 • Разбира се, Explorer… 2018;
 • И нови обучения с клиенти, като започваме годината с екипа на United Partners;
 • Конференция за бъдещето на българския уеб, за която предстои да разкажем повече;
 • Проекти, които започнахме през 2017 година и тепърва ще разберем, накъде ще се развият;

Отново благодарим на всичките ни клиенти и партньори, които работиха с нас през 2017 година и им пожелаваме да виждат България, такава, каквато я виждаме ние: готова да води, а не да имитира, да създава реална добавена стойност и повече щастие, и мечти!

С особено внимание и уважение, благодарим на ключовия ни медиен партньор за всичките ни събития – Капитал, с който заедно минаваме през трудностите на българската среда във всеки един аспект.

Иновативна Нова година и до Innovation Explorer 2018!

Повече за 2017-та година може да видите ето тук в галерията със снимки във Фейсбук!

+