Skip links

Помогнете на онкоболни пациенти да запазят косата си при лечение

Иновейшън Стартър ще подкрепи инициативата на фондация „Дара хелп“ за набиране на средства за закупуване на 4 апарата с технологията The Paxman Scalp Cooling System, която позволява по време на химиотерапия, скалпът на пациента да се охлажда, като предпазва корените на косата. Така косата се запазва непокътната и това намалява не само стреса от лечението на онкоболни пациенти, но и увеличава в пъти позитивната им нагласа, особено при жените, доказват проучвания.

Сдружение “Дара хелп” се е заело с инициативата и благотворителното набиране на средства за закупуване на 4 апарата за България на стойност 160 000 лв., които да бъдат предоставени безвъзмездно на четири клиники и които могат да обслужват средно по 6 пациенти на ден. Дарителската кампания си е поставила за цел в срок от 4 месеца, да събере нужните средства за инвестиция в иновацията.

Технологията “The Paxman Scalp Cooling System” се прилага успешно от години в други страни. Предимно стойността на апаратите, (един апарат е на стойност 40 000 лв.), до момента е била предпоставка, те да не навлязат масово в българските онкологични клиники.

Ако искате да подпомогнете събирането на тези средства, може да дарите средства по банкова сметка на сдружението:

„ДАРА ХЕЛП“,

БУЛСТАТ 176982897,

София, бул. “Президент Линкълн” № 128

IBAN : BG 26 UNCR 7000 1522 5432 24, Уникредит Булбанк

Дара хелп” е сдружение, което осигурява допълнителна подкрепа, консултация и експертна грижа за онкоболни пациенти и техните близки.

Повече информация за дарителската кампания може да получите на: [email protected], m. +359 888 722 347

 

+