Skip links

д-р Леона Асланова

Изпълнителен директор, Иновейшън Стартър

Леона Асланова е експерт и консултант по иновации, с над 15 годишен професионален опит.

Основател е на Innovation Starter, първата специализирана агенция за иновации в България, на форума за иновации Innovation Explorer, в партньорство с Капитал и на Академия за иновации (най-голямото публично-частно образователно партньорство у нас, отличено с редица награди за образователен проект), съвместно с водещите университети в България.

Преди това е работила като Мениджър партньорски взаимоотношения в Мобилтел, Мениджър Продажби в Инвестор.бг, Директор “Връзка с клиентите” в Нетуърк медиа, Маркетинг мениджър в M3 Communications Group Ltd.

Притежава докторска степен по Бизнес администрация от ВСУ „Черноризец Храбър“. Дипломирана е с отличие от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, с бакалавърска степен по специалност Българска филология и магистърска степен по Литературознание. Завършва пост-дипломна квалификация в сферата на Бизнес иновациите в „TAG Business School“, Виена и мини MBA програма в академията на PwC. Алумни е на програмата на Български център за предприемачество (BEC) – University Innovation Fellows от Института по дизайн на Станфорд (d.school, Hasso Plattner Institute of Design at Stanford).

+