Skip links

Welcome to innovation explorers` society, Sofia 23rd of February!

Добре дошли в света на иновациите и Обществото на иноваторите.София 23-ти февруари 2017 година. 

Остават само 3 седмици до Innovation Explorer 2017: Иновационни войни. Дебатът за утре, който се води днес. Форумът ще се проведе в Sofia Event Center.

Подготвихме и предварителни срещи на лекторите със стартъп общността.

Ден преди събитието, на 22-ри февруари, в три от споделените пространства за работа в София, ще има предварителни събития без регистрация и заплащане, с 6 от международните лектори, до които стартъп обществото може да се докосне:

  • Betahaus, 22.02, 17:00-18:00 ч. Емелин Паат-Далстрьом, Singularity University, NASA Research Park и Шира Леви Баркан, Microsoft.
  • PUZL CowOrKing, 22.02, 17:00-18:00 ч. Ерез Цалик, Systematic Inventive Thinking и Илая Елън, Director of Education & Acceleration at Tel Aviv University Entrepreneurship Center.
  • Work&Share, 22.02, 17:00-18:00 ч. Константин Кирицис, PwC.

Международните гости на форума тази година, са представители на 11 държави: САЩ, Израел, Кипър, Филипини, Швеция, Гърция, Франция, Англия, Норвегия, Сингапур и България. Те ще оборват митове за иновациите, ще представят нови методологии и технологии. Ще разкажат как се борят със статуквото и защо да разказваме добре историите си – интересно, глобално, е също толкова важно, колкото и да правим иновации.

Иновациите се ускоряват и иновационният цикъл става все по-кратък. Светът е изправен пред неочаквани, на пръв поглед, промени, които изискват трезва преценка и бързи решения, нарушаване на правилата или спазване на правилата, като част от иновационната стратегия.

Най-големите ни нови предизвикателства са свързани с разбирането ни (споделено и устойчиво) за целите ни като общество и човечество, и това са само част от тезите, на които ще се спрат лекторите на форума през 2017 година.

Към всяка теза нашите модератори са подготвили контратеза и интригуващи въпроси предварително, за да видим наживо истински дебати по темите: космос-земя, образование на бъдещето, бизнес на бъдещето.

Ето и част от горещите теми, по които ще говорят лекторите на форума:

  • Николаос Димитриадис: “Дигиталната революция никога не се случи. Разберете как да иновирате наистина”.
  • Декс Торик-Бартън: “Как разказваме истории за иноватори”.
  • Емелин Паат-Далстрьом: “Как решаваме земни предизвикателства с космически технологии”.
  • Илая Елън, “Как стартиращите компании могат да работят с корпорации, модели и примери”.
  • Филип Генов, “Кои са най-бързо развиващите се индустрии и компании у нас наистина”.
  • Джим Стикледър, “Бъдещето: Какво? Кога?, Къде? Как?” и още много други.

 

 

Innovation Explorer Day ще се реализира за трета поредна година с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank, както и с тази на Telenor Bulgaria, Hewlett Packard Enterprise, Microsoft Bulgaria, Superhosting и в партньорство с Mastercard, BMW, Zagorka, Empower Capital, Black Peak Capital, LAUNCHub, Cleantech Bulgaria, Sodexo и др.

Генерален медиа партньор на събитието е btv.

Информационни партньори са: телевизия Bloomberg, Дарик, Mail.bg, БАИТ, БАСКОМ, GEM, Founders Institute, Бетахаус, БАР, БАКА, Софтуерен Университет, Фондация СтартЪП, Фондация CEED, JAB, Zaedno v chas, PUZL и др.

Вижте представянията на всички лектори в Капитал/Политика&Икономика/Имена: ТУК

Регистрирайте се на: www.innovationexplorer.bg

Следете информация за събитието във Фейсбук: ТУК 

+