Skip links

Parknshare – платформа за споделeно паркиране

Платформа за споделено паркиране ще помага на софиянци да паркират бързо, удобно и лесно

Стартиращата компания Parknshare е разработила услугата в полза на града

Ако живеете и шофирате в центъра на София, знаете добре колко сериозен е проблемът с намирането на паркомясто, дори в синя и зелена зона. Не само – шофьорите паркират неправилно върху тротоари, тревни площи, забранени участъци от пътното платно.

Стартиращата компания Parknshare, основана от Петър Иванов и Лъчезар Младенов, си е поставила за цел да промени това. Така се ражда идеята за parknshare.bg – споделена платформа за паркиране. Тя свързва отдаващите под наем паркомясто, с търсещите такова, в реално време и с навигация. В допълнение, на уеб сайта и през мобилната версия можете да видите всички паркоместа в центъра на София – над 10 000. В свободна за паркиране зона, синя и зелена зона, платени паркинги на частни лица и институции. Чрез навигационното меню може да изберете най-близката и най-евтината локация за вашия автомобил, като заплатите с кредитна, дебитна карта или sms за услугата.

Основателите се надяват чрез тази платформа да решат поне отчасти проблема със задръстването в центъра на града, дългото изнервящо обикаляне и търсене на място за паркиране и липсата на видимост на удобните места.

ИДЕЯТА

Подобни услуги работят в други европейски градове и по света. Например, Just Park, които оперират в Англия и в които инвестират BMW iVentures и Index Ventures, Smart Parking, които са в Англия и Нова Зеландия, и ползват сензорна технология, за отчитане на данни в реално време. Moby Park, които вече са навлезли от Холандия във Франция, Италия, Испания и др.

В България, Parknshare също имат амбицията да работят с данни в реално време, така че да се вижда ясно на коя улица или паркинг колко свободни места за паркиране има в момента и човек да може да заплати и резервира своето предварително.

Така че:

  • ако имате паркомясто, което не ползвате и имате нужда от допълнителен доход
  • или търсите удобно място за паркиране в центъра на София всеки ден,

свържете се с Parknshare и се регистрирайте в платформата тук.

За компанията

Parknshare Inc. e основана през 2018 г. Компанията разработва услуга за споделено паркиране, която в реално време свързва предлагащите и търсещите паркомясто, за момента, на територията на гр. София.

Основателите, Петър Иванов и Лъчезар Младенов, са студенти от ФМИ на СУ “Св. Климент Охридски”, които печелят с идеята си три поредни състезания – “FMI Codes”- 2017 г., Академия за иновации: ИДЕИТЕ, Innovation Hackathon – 2018 г.,и “Startup Live Sofia” – 2018 г. В момента са в начален етап на набиране на капитал.

За контакти и допълнителна информация:

Петър Иванов, основател

+359887652350

[email protected]

+