Skip links

От иновационната кухня на нашите клиенти

Кои вътрешни проекти на наши клиенти успяха да ни впечатлят най-много, въпреки че не сме били ангажирани пряко с тях.

Интерснак и “Кутия с изненади” на HR директорката им Радостина Шишманова

Еднообразието на работното място е демотиватор и бич за креативността. Затова в Интерснак, на мениджърката, отговорна за развитието на персонала и хрумва, че има лесен и приятен начин да активизира споделените и приятни усещания на екипа чрез прост вътрешен проект. Така се появява “Кутия с изненади”, програма, в която всеки понеделник от 15:00 до 16:00 в компанията гостуват за един час различни специалисти – по Фън Шуй, ароматерапия, устройство на мотоциклета, френски курс по готварство, иновации, са част от елементите в програмата, които са различни, разнообразни и най-вече извън сектора на дейност на компанията. Попитахме специално служителите им и мениджъра на компанията г-н Янко Кръндаров за мнението за инициативата и те я оценяват изключително високо, като забавна, позитивна и сплотяваща. По-доволни хора – по-добри резултати.

Теленор и реорганизацията на работното място

Новата концепция за едно високотехнологично работно място, което дава свобода и гъвкавост, динамика в отношенията между хората и най-вече свързва функцията с работата, няма как да не бъде отбелязано. След придобиването на“Космо България мобайл ЕАД“ от норвежката Telenor Group компанията промени офиса си в сграда номер 6 от „Бизнес парк София“ в съответствие с развитата в Норвегия концепция за креативен офис.

Служителите вече нямат конкретно бюро, а сейф за компютъра си и лични вещи, когато (и ако) идват в офиса конкретния ден, те избират такава зона за работа, която е подходяща за целите им за деня – бюро, маса, канапе, презентационна, кафе, зона за разпускане или за делова среща, зона за усамотена работа или брейнсторминг. Архитектурната и функционална свобода, гъвкавото работно време, равнопоставеността на всички нива, определено помага на креативността, както коментира и Главният изпълнителен директор на компанията Стайн-Ерик Велан. 

Якобс Дау Егбъртс и ангажираността на мениджмънта във всекидневието

След разделянето на Якобс от Монделийз, новата компания се отдели и формално в свой офис. Новото разпределение преодолява всички пречки между мениджмънта и персонала. Всъщност мениджмънтът седи по средата на кръгла маса в голямо споделено офис пространство, в което всеки е свободен да отиде и да зададе въпрос, когато е удобно, без да се чувства изолиран от ръководителите си чрез кабинети с плътно затворени врати на най-високия етаж. Ефектът от такава откритост, е че компанията е съкратила в пъти съгласуването и взимането на решения.

Ей Дейта Про и постоянната грижа за оптимизирането на процесите

Ако си в сферата на услугите, процесите, свързани с комуникация с клиентите ти и управление на качеството са непрестанно на фокус. Затова и останахме приятно изненадани от това, че компанията дава възможност на всеки един служител не само да се запознае с всеки един от ключовите и процеси (без да е пряко ангажиран в работата му), но и има устойчив механизъм за адаптация и промяна, който позволява всяка добра идея да стига до ръководството, за да се подобрява работата непрестанно.

УниКредит Булбанк и лидерството

Ако наистина си лидер в сегмента си, това да цениш клиентите си и те да са твой пръв приоритет е отвъд задълженията ти. Доверие се гради с отдаденост и разбиране на света на другия, затова не е чудно, че именно УниКредит е първата банка в България, която започва финансиране на стартиращи компании без обезпечение и лимит на ресурса. Според Филип Генов, Първи вицепрезидент на компанията и ръководител на проекта, потенциалът е за над 30 000 компании. Ако искате да научите повече лично от него самия, не пропускайте да посетите и панела Funding Innovation Community в рамките на Innovation Explorer 2016

+