Skip links

Make innovations, not wars!

Предстоящото трето издание на форума за иновации Innovation Explorer 2017, който ще се проведе на 23 февруари в Sofia Event Center, събира международни експерти по трите ключови теми: космос, бизнес, образование. Ранната регистрация е отворена до края на месец януари, а ето и подробности за темите и програмата.

В категория космос, опит ще споделят:

Декс Бартън (САЩ), който току-що напусна позицията си на Директор комуникации в SpaceX, за да основе компания за социални иновации Onward, след искреното си разочарование от победата на Тръмп на президентските избори в страната;

Емелин Паат-Далщрьом (САЩ), която работи като Chief Impact Officer в Singularity University NASA Research Park и е дясната ръка (по неговите собствени думи) на Питър Диамантис;

Шелдън Браун (САЩ), Директор на центъра за изследване на човешкото въображение “Артър Кларк” и

Майк Черет (Англия), който е Директор партньорства в Climate-Kik и се бори с климатичните промени и грижата за оцеляване на човечеството.

Консултанти по темите в категорията са Жан-Франсоа Клервоа, астронавт от ESA и Алесандра Вало, Директор комуникации и връзки с обществеността в ESA, които помогнаха с комуникацията ни с другите лектори и изясняването на гледната точка към проблематиката на космоса.

Шелдън Браун, ще направи връзката между категориите Космос и Образование, като разкаже как и защо към Калифорнийския университет в САЩ, където е създаден Центъра за развитие на човешкото въображение се търси връзката между изкуство, наука и оцеляване.

В категория образование, даваме думата на:

Джеймз Стикледър, футуролог, иноватор, автор на книги, бивш директор иновации в DELL, а понастоящем преподавател в Университета на Южна Каролина (САЩ);

Константин Дино (Кирицис), основател на mini MBA програмата на PwC и преподавател по стратегии за Европа и близкия Изток в четири университета, сред които: University of Surrey (UK), University of Strathclyde (UK), Henley Management College (UK), University of Nicosia (CY), както и

Шелдън Браун (Калифорнийски университет)

Ерез Цалик (London Business School) и

Емелин Далщрьом (Singularity University) ще търсят отговор на въпроса, какво образование вече е нужно на човечеството и как се промени разбирането ни за знание.

В категория бизнес, от една страна, ще следим дебата между консултантите по иновации от някои от най-добрите агенции в света: от Швеция – Линус Бил, Израел – Ерез Цалик, а от друга, между големите компании-иноватори и техните политики, стратегии и опит. Майкрософт, Хюлет Пакърд Ентърпрайз, УниКредит, Пейсера, Онтотекст ще покажат примери за подривни иновации и как се справят с  проблема за бързонарастващото знание в света и пост-истинната епоха.

Шира Леви Баркан (Израел), Мат Фоли (Англия), Филип Генов (България), Филип Мутафис (България), Александър Киряков (България) са лекторите в следобедната част на форума. Вегард Аас (Сингапур), който ръководи иновациите в Теленор за Европа и Азия и е бил 5 години консултант в Бостън Консълтинг Груп ще разкаже как със стартъпите работят заедно по вътрешните акселераторски програми на корпорацията.

Отново сме подготвили и две практически работилници, този път по Agile Management с Боян Шанов от Вистеон и по Forward Future Thinking с Марияна Тодорова, футоролог.

Модераторите, които ще водят дебатите тази година са: Боян Бенев, SHYN, “Истории за иноватори”, Теодор Панайотов, Course Dot, категория “Космос”, Евгения Пеева-Кирова, “Заедно в час”, категория „Образование“, Искрен Кръстев, председател на борда на GEM Bulgaria, категория “Бизнес”, Елена Маринова, президент на Мусала Софт и Сабина Панайотов, дигитален консултант, категория “Технологии”.

Innovation Explorer Day ще се реализира за трета поредна година с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank, както и с тази на Telenor BulgariaHewlett Packard Enterprise, Microsoft Bulgaria, Superhosting и в партньорство с Mastercard, BMW, Zagorka, Empower Capital, Black Peak Capital, LAUNCHub, Cleantech Bulgaria, Sodexo.

Информационни партньори са телевизия Bloomberg, БАИТ, БАСКОМ, GEMFounders Institute, Бетахаус, БАР, БАКА, Софтуерен Университет, Фондация СтартЪП, Фондация CEED, JAB, Zaedno v chas, PUZL и др.

+