Skip links

Иновейшън Стартър партнира на Софтуерния университет за лятна Академия за деца. Интервю със Светлин Наков.

Разговаряме със Светлин Наков за новия проект на Софтуерния университет за деца, който започва до броени дни и ще се проведе в последните две седмици на месец август. Лятна академия Алфа ще учи децата на базови знания за програмиране, комбинирани със знания за креативно и иновативно мислене и решаване на проблеми.

Кога ще се проведе академията и колко е продължителността на обучението?

Лятна академия Алфа е с продължителност 5 дни. Датите на започване са 22 и 29 август. Заниманията са целодневни от 9:00 до 18:00 от понеделник до петък. Академията е специално създадена за деца от 1ви до 6ти клас.

Какви теми ще засегнете?

Програмата на академия Алфа включва занятия по програмиране, иновации и спорт. В часовете по програмиране, организирани от нас, децата ще работят със сензори и светодиоди и ще се научат как да ги използват за да отчитат различни стойности от околната среда. В часовете по иновации, организирани от вас, Innovation Starter, децата придобиват знания как сами да намират решения на проблеми, които ги интересуват и развиват тяхната креативност и увереност. Основен принцип по време на лятната академия е работата в екип и постигане на заложените от самите деца цели под формата на финален проект.

Какво ви мотивира да работите с деца?

Знаем, че децата са бъдещето ни, а в бъдеще уменията, свързани с технологии и програмиране ще са необходимост дори и за професии, непряко свързани с ИТ. Децата и в момента са пренаситени с информация и технологии. Нашата цел е да им покажем как нещата работят отвътре и как да ги използват по-добре.

Какви качества търсите в участниците?

Според нас децата вече притежават необходимите качества. Единственото, което търсим е интерес към техниката и технологиите.

Необходимо ли е децата да притежават собствена техника или Вие ги осигурявате?

Единственото изискване към децата е желание за придобиване на нови знания и умения. Ние осигуряваме всичко необходимо за провеждане на обучението.

Къде може да се намери повече информация за инициативата?

В момента разработваме цялостна платформа за детските обучения по програмиране. Тя ще включва материали за родителите и пълна програма на курсовете ни. Засега тази информация може да се намери във Фейсбук (facebook.com/softunikids) и на телефон 0892 241 109.

Можете да запишете детето си на тел. 0892 241 109

или на e-mail: [email protected]!

 

+