Skip links

INNOVATION EXPLORER DAY 2015, международни лектори

На 25 февруари, 2015 г., в Sofia Event Center, с генералната подкрепата на UniCredit Bulbank и в партньорство с Empower Capital, Nestle Bulgaria, HP Bulgaria и Каменица ще се проведе първият голям международен форум за иновации у нас – INNOVATION EXPLORER DAY.

В България за пръв път ще гостуват някои от най-големите имена от света на иновациите, които са международни лектори във водещи университети:

USA, Anthony Christov, Art Director at PIXAR, родом българин, който от 20 години живее в САЩ. Преподавател в Академията за изкуства на Сан Франциско, лектор на Global Innovation Forum London – ще открие форума в София с иновации от света на киното и корпоративната промяна, която иновацията води след себе си.

USA, Mark Meаdows, inventor of SIRI, American author, co-founder of Geppetto Avatars, Преподавател в Харвард, Париж, Амстердам, университетите на Ню Мексико и Колорадо – ще демонстрира наживо в залата изкуствен интелект и развитието на роботиката.

Israel, Erez Tsalik, Director of Asia and Pacific Region at Systematic Inventive Thinking (SIT). Преподавател в TED University, Университета на Тел Авив, Колумбийския Университeт, London Business School и Университета в Хонконг – ще ни запознае с практическата страна на иновацията и психологическата нагласа за иновации.

USA, Julie Baher, Director Customer Experience at CITRIX – ще ни покаже как процесът на Дизайн мислене се имплементира и работи за успеха на технологичните компании. Колко важен е human-centered design за развитието на продуктите и услугите на компаниите.

Germany, Dr. Felix Von Held, CEO of Institute for Innovation and Change Methodologies (IICM) – ще говори за организационнатa промяна и колективната креативност.

Austria, Patrick Studener, Head of Expansion at Uber for Central & Easter Europe, Патрик ще говори по темата Disruptive Innovation, свързана с Uber – компания, която драматично навлезе в регулиран пазар, който преобърна и има големи планове за България. Той е завършил University of North Carolina at Chapel Hill и Kenan-Flagler Business School.

Russia, Sergey Volzhin, Бизнес мениджър “Напитки” в Nestle Bulgaria, който преди това е бил консултант на бранда Nestle на глобално ниво в централата , заемал е позиции, свързани с бизнес развитие в L’Oreal Group, Reckitt Benckiser, Janssen-Cilag в Русия. Завършил е икономика и мениджмънт в Lomonosov Moscow State University. Сергей ще сподели опита си от ре-новирането на продукти в FMCG сектора и ще говори за Disruptive Innovation през бранда Dolce Gusto.

Germany, Prof. Ulrich Weinberg, Директор на  HPI School of Design Thinking Potsdam. Проф. Вайнберг ръководи Тhe Hasso Plattner Institute, основан като частен образователен център за софтуерни системи и инеженерство през 1998 г. в сътрудниество с Университета в Потсдам. Институтът е дом и за HPI School of Design Thinking, основан през 2007 година в Потсдам, малката „сестра“ на d.scholl Stanford. Основни теми на проф. Вайнберг са социалната иновация, еволюцията на Дизайн мисленето и бъдещето на обществото. Преподава в няколко Еxecutive MBA програми.

Форумът е разделен на 3 части: конференция, workshops, blitz sessions.

Конференция: с международни лектори и innovation keynote speeches; Q&A сесии за всеки лектор; собствен модератор за всеки лектор, експерт в областта;

Блиц сесии – с примери за иновации от културата на предприемачеството в България, с представители на инвестиционните фондове и примери от водещи в иновациите компании.

Workshops – практическо усвояване на знания и методологии на иновациите, които ще се водят от международни фасилитатори по Дизайн мислене и Систематична иновация. Те ще ви запознаят с целия процес на съответната методология и ще работите самостоятелно върху класически практически задачи за иновации.

Предвидена е и 2-часова V.I.P. вечеря за запознанство и нетуъркинг с лекторите. Домакини на вечерята са Red Devil и Jhonnie Walker.

За повече информация за събитието се свържете с:

Гергана Николова, Event Manager Economedia, +359 2 4615.451, [email protected] или с Красен Хинков, Co-founder Innovation Starter Box, к[email protected] , +359 888.618.780

+