Skip links

20 крачки към бъдещето с 20 топ лектори

На 20.02.2020 в София Ивент Център ще се проведе за шеста поредна година международният форум за иновации Innovation Explorer. Организатор е агенцията за иновации Innovation Starter в медийно партньорство с “Капитал”.

20 крачки

Innovation Explorer прави 20 важни крачки към затварянето на пропастта в иновациите между България и света. Заедно с 20 успешни лектори и предприемачи. Футуристът и хуманист Герд Леонард (Швейцария) е в топ 100 лектори на Wired. Той е и една от световните личности, които имат важна роля в мисията на шестото издание на форума. Жадните за иновации, имат шанса лично от него да получат подписано копие от последната му книга „Technology vs. Humanity”, преведена на десет езика. В нея Леонард изтъква нуждата да инвестираме в хуманност, повече отколкото в технологии. В панела Future Design of the World към него се присъединява и Филип Буланже (Франция) – избран за председател на Асоциацията на френските професионални лектори. Филип е с международен опит в иновационните стратегии, който помага на стартъпи и световни компании да въвеждат иновационни методи успешно и с минимален риск.

20 лектори

Сред забележителните лекторите на форума са Лари Бийл (USA) – основател на Български център по предприемачество. С Тим Кемп (United Kingdom) от PwC и с няколко вдъхновяващи и смели жени се приближаваме още няколко стъпки към бъдещето. Адриана Мараа е физик, изследовател, част от космическата мисия Mars One. Тя има еднопосочен билет до Марс и може да е сред първите жители на Червената планета. Д-р Йене Асигид (Етиопия) – лектор по лидерство в UNICEF, попада в класацията на “Форбс” топ 200 за най-влиятелните жени в света. Заедно с Артур Пантелидис (Гърция) – преподавател в Американския университет в България, те ще споделят ценен опит в частта Critical Thinking & Leadership.

Troublemakers

Панелът Troublemakers започва с историите на серийните предприемачи Павел Езекиев и Даниел Лорер и продължава с изпълнителния директор на “Джуниър ачийвмънт България” Милена Стойчева и панелна дискусия за инвестициите.

Innovation Explorer 2020 ще обърне внимание и на някои социални проекти. Какво ги прави разпознаваеми и как да ангажираме гражданското общество ще научим от историите на Мадлена Комитова (Австрия), която управлява 150 домове за възрастни хора и 10 хосписа във Виена; Стефан Димитров (България) – създател на платформата AirBG.Info, която превърна темата за чистия въздух в една от водещите за обществото. Делчо Делчев от „Трансформатори“. Теодор Панайотов от Coursedot.

Събитието се организира с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank, Kaufland, HPE operated by Selectium, Microsoft, Paggas Technologies, Nestle, Coca-Cola, Cohones и в партньорство с българската иновационна екосистема, представена от над 50 организации.

Регистрация

+