Skip links

Каква беше нашата 2022 г. и какво очакваме през новата година?

1.) Тази година ни беше време за равносметка преди 10-годишнината на компанията през следващата година и време да подредим идентичността на брандовете на Иновейшън Стартър, за което получихме помощ от агенция Quadra. Освен четирите чисто нови лога и запазени търговски марки, направихме още една смела крачка напред и обновихме и създадохме 4 нови уебсайта, така че всяка марка да живее своя самостоятелен живот.

Така всеки от проектите ни има своя идентичност, отделна аудитория и отделен уебсайт.

  1. accelerator.bg е акселераторската ни програма, която организираме по методологията на d.school Stanford, с оригинални материали и менторска подкрепа от техния екип. Чрез нея достигаме до екипи на фаза pre-seed, които подпомагаме чрез обучения, грантово, частно или корпоративно финансиране по линия на ЕС или нашите партньори и развиваме успешно вече 3 години.
  2. innovationacademy.bg е големият ни образователн проект за български студенти, които искат да повишат знанията си в областта на иновациите и да получат обратна връзка от експертно жури на високо ниво за първите си бизнес идеи. Най-полезната част от проекта е, че среща едни от най-добрите студенти в цялата страна с техни колеги и преподаватели от различни университети с изпълнителните директори на най-големите компании в България от различни сектори. Не са за подценяване и финансовите награди, както и ежегодното посещение на европейските институции в Брюксел, осигурено с подкрепата на Европейската комисия в България, които печелят екипите класирани на първите три места в конкурсната част на проекта.
  3. innovationexplorer.bg е големият ни международен форум за иновации, който цели трансфер на авангардно знание от последно поколение за българската иновационна екосистема. Неговата аудитория е предимно корпоративна и всяка година каним в България лектори от глобалната сцена, които подбираме изключително внимателно спрямо темата на събитието и контекста на деня. Модератори са най-добрите български журналисти.
  4. innovatiostarter.bg е нашият корпоративен уебсайт, който обединява както информация за всички наши проекти, така и в блогосферата можете да прочетете оригинални материали, публикации, да откриете ценни ресурси и допълнителна информация за развитието на нашите проекти.

2.) Приключихме успешно второто издание на климатичния акселератор ClimAccelerator Black Sea (Bulgaria) 2022. Повече за компаниите, които участваха в програмата през 2022 г. може да видите тук.

3.) Открихме офис в Пловдив – като това е втория ни офис след София, където нашият колега Пенчо Стоев от екипа на Невъзможни мисии” ще работи за популяризиране на нашите услуги и за подкрепа на местната предприемаческа екосистема.

4.) Предстоят ни деветото издание на годишния международен форум за иновации Innovation Explorer 2023, десетото издание на проекта ни Академия за иновации 2023, поредно издание на акселераторската ни програма в партньорство със Софийска вода, част от Веолия и да подновим с обновена програма присъствените ни обучения по иновации  за Дизайн мислене и Систематично изобретателско мислене в София Тех Парк. Очакваме 2023 г. също да е несигурна, трудна и да ни предизвика, но благодарение на нашата дългосрочна стратегия за развитие и партньорства продължаваме започнатото смело напред с още повече хъс, упоритост и вяра, че България може и трябва да бъде поне едно от най-добрите места за живот в света.

+