Skip links

Gabrovo Innovation Camp 2021

  • Gabrovo Green Accelerator е част от поредицата ежегодни събития на Gabrovo Innovation Camp.
  • Той стартира през 2016 година като съвместна инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев, президента на Комитета на регионите на Европейския съюз Марку Маркула, кмета на Община Габрово Таня Христова и Областен информационен център – Габрово.
  • През годините Gabrovo Innovation Camp натрупа сериозен опит и множество партньори. През него са преминали над 500 идеи.
  • Gabrovo Innovation Camp бе отличен за национален победител в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството през 2018.
  • Проектът е част от инициативите, включени в програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година, която заслужено спечели Габрово.

Лагер за иновации 2021

И през 2021 г. община Габрово, Областен информационен център – Габрово и ние от Innovation Starter, Ви предизвикваме да следите най-големия национален формат за иновации в България – иновационния лагер в град Габрово.

Голямата награда, която ще получи един от отборите през 2021 г. е 25 000 лева.

Gabrovo Green Accelerator  ще финансира идеи, съсредоточени върху ключови сектори в местната икономика с потенциал за зелени иновации. Сред тях са здравеопазване, образование, околна среда, транспорт и логистика, дигитализация, бързооборотни стоки и други. Той е отворен за компании от цялата страна, които ще реализират проектите си в Габрово. Събитието ще премине през няколко етапа.

Регистрация

Желаещите да участват в него могат да се регистрират на интернет страницата на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu до 10.08.2021 година.

Участниците, които ще продължат в Акселератора ще бъдат обявени на 31.08.2021 г., а официалното му откриване ще се състои онлайн на 1.09.2021 г.

Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират правилно бизнеса си чрез онлайн обучителни модули, водени от доказани и успешни професионалисти по темите Кръгова икономика, Стратегия, Маркетинг, Продажби, Иновации, Проектен мениджмънт и Презентационни умения.

Финал

Финалът на Gabrovo Green Accelerator ще се състои в Габрово на 9.10.2021 г., когато компаниите ще представят пред жури своите проекти и най-добрите ще получат  финансиране.

Следете всичко най-интересно от иновационния лагер на официалната страница на събитието тук: www.gabrovoinnovationcamo.eu

 

+