Skip links

Gabrovo Innovation Camp 2020

#ГабровоХакатон2020

#ГабровоХакатон е част от поредицата ежегодни събития на Gabrovo Innovation Camp. Той стартира през 2016 година като съвместна инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев, президента на Комитета на регионите на Европейския съюз Марку Маркула, кмета на Община Габрово Таня Христова и Областен информационен център – Габрово. През годините Gabrovo Innovation Camp натрупа сериозен опит и множество партньори. Повече от 300 участници работиха по 13 разнообразни предизвикателства. Привлечени бяха 25 ментори – професионалисти в много области на обществения живот, събраха се около 20 иновативни идеи, част от които се реализираха в рамките на различни инициативи и проекти на Община Габрово.

Gabrovo Innovation Camp бе отличен за национален победител в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството през 2018 година.

И през 2020 г. Община Габрово, Областен информационен център – Габрово и тази година в партньорство с нас, Innovation Starter, Ви предизвикват да следите най-големия национален формат за иновации в България – инновационният лагер и хакатон в град Габрово.

Голямата награда, която ще получи един от отборите през 2020 г. е 10 000 лева.

Наградата е осигурена от Община Габрово и габровските фирми Стемо ООД, Сиентиа АД и Графиксофт ООД.

Какво се случи до момента?

  • В периода 10 юни – 12 септември се регистрираха 16 отбори от цялата страна. Към участниците бяха отправени тематични предизвикателства: КОД ЗЕЛЕНО, ГРАЖДАНИТЕ.НЕТ и ТУРИЗЪМ@ГАБРОВО.
  • На следващ етап бяха подбрани 6 отбора, които работеха усилено с менторите си и  продължават към финала: CultureSquad, EcoCultura, GabrovoIsTheBest, GuardNet, KELVIN и Komitet.bg
  • Предстои награждаването на 12 септември 2020 година, когато отборите, менторите и партньорите на #ГабровоХакатон ще се съберат за първи път на живо в Габрово, за официалното представяне на иновативните приложения и връчването на отличията на победителите.

Следете всичко най-интересно от иновационния лагер на официалната страница на събитието тук: www.gabrovoinnovationcamo.eu

И на Фейсбук страницата на събитието ТУК.

 

+