Skip links

Dutch Innovation Café 3: Air Pollution

Предстои третото и последно за 2017 година събитие от серията Dutch Innovation Café (Smart Cities Series 2017), посветенo на “умните градове”, което организираме в партньорство с Посолството на Кралство Нидерландия в България. Темата е за замърсяването на въздуха в градовете (Air Pollution) и освен теоретична част, сме подготвили и практическа.

Oсновна цел на поредицата от малки практически сесии, която проведохме тази година, е обмяната на опит между двете държави в областта на интелигентната специализация на градовете. Амстердам е град отличен от Европейската комисия за иновативна столица на Европа през миналата година и редица дейности и инициативи, посветени на иновациите, в партньорство между бизнеса, гражданите и публичния сектор могат да бъдат взети за пример.

По темата за чистия въздух, замърсяването на градовете и включването на гражданите в борбата за чистота на въздуха, този път ще имаме удоволствието да чуем специалния ни гост – Gijs Boerwinkel от Работилницата за умни граждански инициативи на Амстердам (Smart Citizens Lab Amsterdam), както и представители на Столична община, като ресорния заместник кмет на Столична община по екология – Йоана Христова и Елица Панайотова, координатор на „Зелена София“.

Наш домакин за третото ни умно кафе е проектът „Зелена София“ на Столична община и събитието ще се проведе на ул. Париж 1 (на ъгъла с ул. Московска).

Подготвили сме още и практическа работилница за иновации в градска среда, в която ще участват и фасилитатори от нашия екип по темата замърсяване на въздуха (Air Pollution) и сме готови да се заредим и с позитивно Коледно настроение. Така че, очакваме ви!

Информация за третото събитие от поредицата можете да следите и на страницата ни във Facebook ТУК

 Повече за първото и второто издание от поредицата можете да откриете тук:
  1. Dutch Innovation Café 1 Smart Cities&Smart People

  2. Dutch Innovation Café 2 Smart Cities&Smart People

+