Skip links

D.house Co-inventive Incubator излиза от София Тех Парк

Концепцията ни за креативна зала за обучения по иновации, която реализирахме с подкрепата на развойния център на SAP в България, от тази седмица няма да е вече в София Тех Парк и ще има нов дом от следващата година.

Причината е, че наемът на пространството в София Тех Парк е много висок и ние, като стартираща компания, се затрудняваме сериозно с издръжката на залата, като заплатихме всички подобрения и ремонти в нея за своя сметка.

Важно е да уточним, че държавното дружество София Тех Парк АД не е предоставяло на нашата компания условия за стартираща компания и ние рискувахме да инвестираме при тях и да подкрепим проекта по свое усмотрение. В резултат от вече направените усилия да реализираме залата за иновации преговаряхме с тях нееднократно да подкрепят запазването на залата за иновации във вида, в който е, за да се ползва от целия пазар, но въпреки вариантите, които предложихме, като споделяне на пространството с другите стартиращи компании в Инкубатора, наем на по-малък процент от времето, намаляване на площта, създаване на съвместно съдържание и други, молбата ни не беше удовлетворена и те прецениха, че е по-добре да прекратят договора към момента.

Иновейшън Стартър инвестира свои средства в създаването на място, което да е различно и креативно, както и полезно със съдържание за иновации и предприемачество за българската екосистема и считаме, че концепцията е успешна, затова планираме да я преместим на място, където ще се чувстваме по уютно и гостоприемно, като към момента вече преговаряме с други домакини, за да вземем решение в най-кратък срок.

За да обобщим: за 6-те месеца, в сгр. Инкубатор на София Тех Парк сме реализирали общо 68 проекта в d.house Co-inventive Incubator:

  • 25 наши обучения по иновации и workshops за корпоративни клиенти като: Загорка АД, Софтуерен университет, Хелион Рисърч, БМВ, ЧЕЗ България, All Channels Communications, Mastercard, Pernod Ricard – Chivas The Venture и др. 
  • 43 събития и инициативи на предприемаческата общност, на които бяхме партньор и домакин – CodeIt, организирано от Мусала Софт, UniStart, от бизнес клуба на УНСС, The Founders Institute, от едноименната организация, ABLE mentor, от Асоциация ABLE, на събития на SAP Labs Bulgaria, Netinfo, 356lаbs (курсове по презентационни умения), Fabrika 360 (обучения по Дизайн мислене и Storytelling), работни срещи и закуски; 
  • над 3000 посетители са били наши гости в d.house, така че, всяко усилие си е заслужавало.

Представяме си два пъти повече партньори и инициативи на новото място и ни пожелайте успех!

Благодарим искрено на партньорите ни от развойния център на SAP в България, Нетинфо, Фабрика 360, на всички наши клиенти и партньори, (специално на Александър Ковачев от Red Devil, който ни помогна с пренасянето) и на всички, които остават с нас и ще продължат да подкрепят проекта и в новия му дом!

+