Skip links

City Innovation Café 4

ЧЕТВЪРТоТО поредно кафе City Innovation Café, от поредицата ни за умните градове и умните хора, ще посрещне международен опит.

Този път ни гостуват трима специални международни гости, експерти в областта на Smart Cities – от Великобритания, Франция и Тайван, които идват по покана у нас за City Innovation Café, на консорциума „Smart Connect“.

  1. Уилям Уеб – главен изпълнителен директор на Weightless SIG, базиран в Обединеното кралство, е създател на технологията Weighless-P и съветник на много главни изпълнителни директори и висши членове на правителството във Великобритания. Директор е на Webb Search и председател на IET (Институтa за инженерни науки и технологии).
  2. Фабиен Петигранд e Главен директор технологии в ubiik inc., със седалище в Тайван – компания, която внася в Европа първите продукти, използващи технология Weightless. Фабиен притежава диплома по дигитални комуникационни системи от Telecom ParisTech, със завършена магистърска програма по инженерни науки в телекомуникациите и обработката на сигнали от Ecole Supérieure d’Ingénieursen Electrotechnique et Electronique, Париж.
  3. Тиери Берисот e международен независим консултант и световно признат експерт в IoT / Telecom и Smart City със седалище във Франция и България.

Наш домакин отново ще бъде проектът „Зелена София“ към Столична община в залата на ул. Париж 1 (на ъгъла с ул. Московска). Ще може да се поучим от чуждия опит за дистанционно отчитане на вода, електричество, събирането на отпадъци и други „умни решения“, като разберем и повече за начина, по който дигитализацията управлява столиците на Великобритания, Франция, Тайван – Лондон, Париж и Тайпе.

Вход свободен!

Информация за четвъртото събитие City Innovation Café от поредицата можете да следите и на страницата ни във Facebook ТУК

Повече за първото, второто и третото издание от поредицата можете да откриете тук:

Dutch Innovation Café 1 Smart Cities&Smart People: Innovation for Smart Cities

Dutch Innovation Café 2 Smart Cities&Smart People: Transportation and Mobility

Dutch Innovation Café 3 Smart Cities&Smart People: Air Pollution

 

+