Skip links

“Зелено с wi-fi” от Иновейшън Стартър и NET1

NET 1 е първата частна компания, която припозна инициативата Homemade Green Sofia – за това как сами да се погрижим за озеленяването на София, като своя. Компанията се включва в проекта ни Homemade Green Sofia, като домакин и ще озелени и поддържа градина пред сградата на централата си в кв. Дружба, която ще бъде креативно зелено co-working пространство с безплатен wi-fi и достъп за всички от квартала, както за жителите, така и за служителите на компанията. В допълнение NET 1 ще осигури безплатни wi-fi зони и на други емблематични зелени паркови площи и градини в столицата.

Всеки може да се включи доброволно в почистването и озеленяването на зеления кът в кв. Дружба, който се намира пред сградата на NET 1 на бул. Асен Йорданов 14 (карта). Облагородяването на градинката започва на 28 април с почистване от 12:00 ч., а официалното откриване ще се състои на 1 юни.

Към момента тази площ в кв. Дружба е неподдържана и неизползваема, сега благодарение на включването на NET 1 в проекта Homemade Green Sofia, компанията, от една страна ще получи безплатна консултация и ландшафтен проект, озеленяване и подаръци от други партньори на проекта.

Надяваме се, още много други компании да осъзнаят личната си отговорност към средата и колко много могат да вложат в града, както и да разпознаят “Домашна зелена София”, като подходяща маркетинг платформа за комуникация със своите потребители.

“Зелено с wi-fi” се превърна в микрослоган на настоящата кампания, благодарение на включването на NET 1, така както другите ни партньори в лицето на ИКЕА добавиха в разговора темите за креативното градинско обзавеждане и градско градинарство, Фолцваген – за електромобилите и опазването на чистотата, Овергаз – за чистата енергия и качеството на въздуха, партньорите ни и ко-организатори от Клийнтех България – за цялостната полза от инвестициите в зелени и еко идеи.

Голямата идея зад проекта е, да обедини в устойчиво партньорство компании, публичен сектор, медии и организации с идеална цел, които да припознаят грижата за зеленината, чистотата и кислорода в града, като обща мисия и стойност на обществото.

Научете повече за конкурса на официалната страница на събитието тук и следете информация за него, и гласувайте активно за проектите на участниците във Фейсбук.

Не забравяйте на 21 април да дойдете в 12:00 пред централната сграда на NET 1 на адрес бул. Асен Йорданов 14 (карта), за да облагородим заедно едно малко зелено интернет кътче на открито в града.

#Homemade green SofiA 

+