Skip links

ПО СЛЕДИТЕ НА ИЗГУБЕНОТО ВРЕМЕ – INNOVATION EXPLORER 2024

За десета поредна година в София ще се проведе ежегодният международен форум Innovation Explorer. 

Събитието е планирано за 22-ри февруари 2024 г. в залаДжон Атанасовна София Тех Парк. Очаква ви футуристична разходка по следите на изгубеното време в България и отсъстващите иновации в живота ни. Форумът за иновации ще разкаже три истории за прогреса в България: за минало незавършeно, настояще ненаправено и бъдеще неслучило се. За времето с което изоставаме от света и ни е все потрудно да наваксаме.

Билетите с цена за ранна регистрация и запазени места са вече в продажба на сайта на организаторите: www.innovationexplorer.bg

Тазгодишният форум ще бъде във формат събитиен маратонот 8:00 сутринта до 22:00 ч. вечерта. Предвидени са три сцени в една и съща зала: сцена на миналото (вляво), на настоящето (напред) и на бъдещето (вдясно). 

ЛЕКТОРИ

Екип лектори от велики умове от цял свят като проф. Джефри Пфеффър Thomas D. Dee II, професор по организационно поведение към Висшето училище по бизнес на Станфордския университет; проф. Сохаил Инайатула, ръководител на катедрата на ЮНЕСКО за изучаване на бъдещето, IIUM, професор в университета Тамканг, редактор на списанието Journal of Futures Studies; Селин Каптана, инвеститор във фонда за дялов и рисков капитал 500 Emerging Europe, Дейвид Борн, Ръководител на Институт Роланд Бергер и мн. др. ще ни пренесат в света на найразвитите страни.

КРЕАТИВНО ПОСЛАНИЕ

Голямата тема, скрита зад креативната идентичност, родена от екипа на агенция The Smarts, е за изоставането на България във всяка сфера на човешкия живот. Т. е., представете си какво ще стане, ако влакът СофияВарна стига за 25 минути, как това ще се отрази на възможността ни за работа и почивка? Да, такива влакове, удобни, безопасни, модерни, които се движат с над 500 км. в час вече съществуват в Китай. Представете си какво ще стане, ако над градовете има защитни подвижни куполи срещу твърде яркото слънце лятото, както е в Сингапур? Представете си какво ще стане, ако всички автомобили, които се движат в града, са напълно безшумни, като тестовете, които се правят в Германия?

Сред найважните теми в програмата за 2024 г. подобаващо място ще заеме тази за навлизането на изкуствения интелект и за пръв път в България ще видим на една сцена DeepMind, Antrophic и OpenAI. В панелните дискусии ще бъдат представени и темите за иновативни публични политики, иновативни институции, индустрии и професии на бъдещето и др.

МОДЕРАТОРИ

Модератори на форума са известни журналисти, които с имената си пишат историята на качествената българска журналистика като Венелин Петков, Миролюба Бенатова, Емил Спахийски, Мариета Тодорова, Флора Стратиева и др.

Регистрация

Форумът се организира с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank, Vivacom, Aurubis, Kaufland, Lukoil, SAP Labs Bulgaria, Българска фондова борса, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМПС) и с продуктовата подкрепа на Nestle и Coca-Cola Bulgaria.

Innovation Explorer 2024 е събитие напълно достъпно за хора с увреждания и с особена грижа към околната среда.

Повече информация може да намерите на сайта на събитието www.innovationexplorer.bg.

До края на януари 2024 г. може да закупите своя билет с цена за ранна регистрация тук.

+